Korte handleiding verzorging kamer bonsai

Algemene handleiding voor de verzorging van een bonsai boom.

Bonsai boom heeft net als een gewone boom buiten licht nodig om gezond te blijven.

Water en voeding zijn ook belangrijk voor de bonsai. De bonsai is volledig afhankelijk van ons. Water en voeding alles wat de boom nodig heeft moeten wij hem geven.

Dit houdt in dat als de aarde bovenop droog is dan de kuit door nat maken.
Als dit een keer is vergeten door wat voor reden dan ook. Dan kan het zijn dat de aarde zo droog is dat deze geen water meer opneemt.
Het beste is dan om de boom en pot in een bak met water te zetten 10 minuten laten staan. De boom weer terug op zijn plaats te zetten.
Om de kluit van binnen in de gaten te houden kan er een eetstokje in de kluit gestoken worden door dit er af en uit te halen zie je of de kluit voldoende vocht bevat.

Om de 7 tot 14 dagen gedurende het groei (van April tot eind oktober) seizoen plantvoeding ter geven. Houdt u aan de hoeveelheid aangegeven op de verpakking. Dit houdt over algemeen in 1 eetlepel op 1 beker water van 250ml.
Of vaste langzaam werkende mest.

Als de boom letterlijk omhoog uit de pot komt. Dan heeft de boom zoveel wortels gemaakt dat deze onder de grond ook gesnoeid moet worden. Het beste tijdstip hiervoor is het vroege voorjaar of begin van de herfst eind augustus / september.
Hiervoor kan u dan contact met ons opnemen om hiervoor een afspraak te maken. Dan willen wij dit voor een kleine vergoeding uitvoeren.

Mochten er gele blaadjes in de boom komen is dit niet direct zorgelijk. Deze vallen er van zelf af in de zomer zijn deze met 4 tot 6 weken weer volledig terug. In de winter kan dit iets langer duren.

 Kijk voor meer informatie op:

www.kwekerijroos.nl